Koncert

2024.01.14. 11:10

Teltházas minősítő koncert Sárváron

Telt házas minősítő koncertet adott a Sárvári Koncertfúvószenekar. Az együttes ötvenedik alkalommal hívta újévi koncertjére zenekedvelő közönségét.

Gáspár Eszter

Fotó: Benkő Sándor

Sárvár város fúvószenekara 1974-ben rendezte meg első alkalommal újévi koncertjét. 2024-ben ötvenedik alkalommal csendültek fel az újévet köszöntő dallamok a tolmácsolásukban. Az év első fellépésén, ahogy az már az együttestől megszokottá vált, vadonatúj műsorral rukkolnak elő a Sárvár Arénában.

Az este az ünneplésről szólt.

. A koncert egyúttal a Sárvári Koncertfúvószenekar minősítő hangversenye is volt, az előadás első részében a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség minősítő bizottsága értékelte a zenekar produkcióját koncertfúvós „C” felső kategóriában. Ahol kiemelt arany minősítést kapott a zenekar. Hazánk egyik legrégebbi fúvószenekari újévi hangversenyét .

A sárvári fúvósokat a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság tagjai is méltányolták, hogy a hagyomány idén fél évszázadot ölel át, példaértékűnek tartják a zenekar szellemiségét és munkáját. Sárvárnak és térségének az egyik legnagyobb társadalmi-kulturális rendezvényeként tartják számon, mely nagyban hozzájárult a megye szellemi gyarapodásához, a település polgári értékrendjének kialakulásához A Sárvári Koncertfúvószenekart bekerült a Vas Vármegye értékei közé.

A vasi érték címet Kondora Bálint a Vas Vármegye Közgyűlésének alelnöke egy oklevél formájában adta át a jubileumi 50. újévi koncert alakalmával az értékbirtokosnak. Ez egy szimbolikus első lépés annak értelmében, hogy bíztassák a vármegyében élőket a hasonló vasi zenei értékek felmutatására, előterjesztésére.

A Sárvári Koncertfúvószenekart az esten Szélesi Attila karnagy, az együttes művészeti vezetője dirigálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában