Felhívják a figyelmet

2024.01.15. 13:42

Városmisszió Celldömölkön

ÉlesztŐ7 címmel városmisszió indul Celldömölkön január 28-án, vasárnap. A hét során a Nagyboldogasszony-templomban, a kolostorban, a Szent Benedek Iskolában és a piacon is lesznek programok, amelyek célja, hogy az evangéliumra felhívják a figyelmet.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN/archív

Celldömölk ad otthont a Schönstatti Fiúmozgalom által szervezett ÉlesztŐ városmissziós hétnek- adta hírül a Nagyboldogasszony Plébánia. Január végén egyetemista fiúk lepik el a várost egy hétig, hogy elősegítsék a lelki megújulást, gondolatokat ébresszenek, megszólítsák a helyieket és megvallják hitüket a Jóistenről. A hívő közösséggel együtt színes programokat szerveznek a városban és a környéken, valamint járják a várost házról-házra, hogy beszélgessenek a helyi emberekkel, jobban megismerjék, meghallgassák őket. 

A programsorozat első állomásaként január 28-án 10 órakor gitáros szentmisét tartanak a Katolikus templomban, másnap 16 órától családi délután és esti ima lesz a Szent Benedek Iskolában. Január 30-án karácsonyfabontásra várják a híveket, és folytatódik a Szólj be a papnak!sorozat is: a városmisszió keretében január 31-én Török Csaba, Rátkai István és Pongrácz Benedek válaszolnak az egyházzal, hittel, papsággal kapcsolatos kérdésekre a celldömölki kolostorban. Február első napján délelőttre piaci térmisszió és örömzene címmel hirdettek programot, majd 14órától teadálutánra hívják az időseket a kolostorba. Február 2-án, 18 órakor Gyertyaszentelő ünnepi szentmise lesz a Katolikus templomban. Február 3-án többek között plébániai kirándulás lesz a ság hegyen, este pedig az ifjúságot várják a kolostorba. Az Élesztő7 záró szentmiséje február 4-én vasárnap 10 órakor lesz a Katolikus templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában