Összejövetel

2024.01.21. 06:01

Veres Márton Vitéz szobrászművész kapja a Kiss Sándor-díjat - fotók

Megtartotta hagyomány év eleji jótékonysági bálját a Rotary Club Szombathely. Kihirdették: idén Veres Márton Vitéz szobrászművész kapja a Kiss Sándor-díjat.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

- Mindannyian, akik most itt vagyunk tudjuk, hogy ahhoz, hogy valódi változást érjünk el, szükség van ránk, azokra az emberekre, akik hisznek abban, hogy közös erővel képesek vagyunk szebbé varázsolni a világot. Ma este nem csak egy jótékonysági bál résztvevői vagyunk, hanem egy olyan nagy, és segítő család tagjai, akik tudják, hogy a kis tettek is hatalmas változásokat hozhatnak! - fogalmazott köszöntőjében Kiss-Kocsis Ágnes vagyok, a Szombathelyi Rotary Klub 2023/2024 évi elnöke. Emlékeztetett: Magyarországon 55, világszerte több tízezer klubjuk van.  Szombathelyen jelenleg mintegy 25 fős közösségükben heti rendszerességgel tartanak találkozókat, ahol azon ötletelnek, hogy pro - bono segítségüket milyen formában fordítsák a közösség javára. 
A tavalyi év eredményei között említette, hogy a „Szabadítsuk meg a világot a mikroműanyagoktól” elnevezésű környezetvédelmi projektben egy helyi általános iskolában közel 700 gyermek részvételével egész napos környezetvédelmi programot szerveztek, mintegy 3200 jégkrémet osztottak ki általános- és középiskolás diákoknak, és egyebek mellett csatlakoztak a „Gréta a mi Hősünk” naphoz. 

Nincs sem irodánk, sem fizetésünk! Minden rajtunk keresztül felajánlott támogatás 100 százalékban eljut a rászorulókhoz - húzta alá az elnök. 
A hagyományokhoz hűen a bálon jelentették be, ki kapja idén a Kiss Sándor - díjat. A klub újjáalakulása utáni első elnök emlékére alapított elismerést Veres Márton Vitéz szobrászművész érdemelte ki, a hivatalos díjátadót áprilisban tartják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában