Palkó és lovasa

2024.05.23. 10:00

Toronyi ló is indul a 17. Nemzeti Vágtán

Idén október 5-6-án rendezik meg Szilvásváradon a 17. Nemzeti Vágtát – tudatták a Magyar Nemzettel közleményükben a szervezők. Mi teszszük hozzá: Preiczer Norbert jóvoltából toronyi ló is rajthoz áll.

Vaol.hu

A gidrán fajtájú ló Torony színeiben áll rajthoz

Forrás: VN/Szalai M

A magyar lovas hagyományok felelevenítésére életre hívott viadalt májustól augusztusig 16 vidéki és határon túli elővágta előzi meg. A 11 anyaországi előfutam között találjuk a Festetics Vágtát, amely idén 15. alkalommal kerül megrendezésre Gyenesdiáson, továbbá két új helyszínt is üdvözölhetünk: Szemenyét és Vasadot. A határainkon túl öt elővágtára kerül sor, így a Vajdasági, a Székely, a Felvidéki, a Muravidéki és a Partiumi Vágtára – írta a Magyar Nemzet. 

– A 2024-es évben a tulajdonos Preiczer Norbert jóvoltából először indul ló Torony község színeiben Kelet-KözépEurópa legnagyobb amatőr lovas versenyén – ezt már Kecskés Pétetről tudtuk meg. 

– A tulajdonos Torony színeiben indítja Palkó nevű paripáját, Takács Gáborral a nyeregben. A herélt, nyolcéves, gidrán fajtájú ló a június 29-ei, Ivánban megrendezésre kerülő elővágtán méretteti meg magát először és reméljük nem utoljára! – hangsúlyozta Kecskés Péter, hozzátéve: korábban soha nem vett részt még négylábú hátas a szombathelyi járásban található 2000 lelkes település nevében. A tulajdonos és a lovasa ígérete szerint, legjobb tudásuk szerint készítik fel Palkót az iváni versenyre. Amen - nyiben sikerül a továbbjutás, a fináléban is találkozhatunk a toronyi csapattal – tájékoztatott Kecskés Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában