Utánpótlásra koncentrálnak

2024.02.13. 20:00

33 focista eligazolt, visszalép a burgenlandi bajnokságban az SC Ritzing

Amit hetek óta találgattak, az mára bizonyossá vált. Az SC Ritzing visszavonul a felnőtt labdarúgástól, kilép a regionális bajnokságból, és a jövőben az utánpótlás labdarúgásra koncentrál - írta az ORF.

Vaol.hu

A récényi stadion

Forrás: ORF

Az SC Ritzingtől téli időszakban 33 játékos igazolt el. Jelenleg hivatalosan két labdarúgójuk van - tudósít a burgenland.orf.at. Hozzátették, hetekkel ezelőtt felmerült, hogy a csapat nem indul el a tavaszi bajnokságban. Most pedig már tény: visszalépnek a legfelsőbb osztályából. Ezt Harald Reiszner elnök is megerősítette.

De a klub nem fog feloszlatni – tette hozzá Harald Reiszner. Inkább az ifjúsági munkára szeretnének koncentrálni. Az SC Ritzing élén több mint 30 éve álló új igazgatótanácsát és az elnök utódát is meg kell találni.

A récényi (Ritzing) visszalépése a burgenlandi bajnoki tabellára is hatással van, ez különösen a kieső helyen álló csapatokat érinti. Marz és Rudersdorf helyet cserél, mivel az SC Ritzing összes meccse visszamenőleg 0-0-s döntetlent ért. Az a döntés született, hogy az osztályból a bajnokság végén egyel kevesebb csapat esik ki.

A felnőttcsapat kivonulása nem lesz hatással a récényi sportcentrumra. A tekepályával, fedett csarnokkal, a műfüves pályával és a stadionnal rendelkező létesítményt meg kell tartani – fogadkozott Harald  Reiszner. A hangsúlyt még inkább az edzőtáborokra és a futballtáborokra helyezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában