Odafigyeléssel

2024.02.29. 07:00

Aluljárókról, kátyúkról, Brenner-villáról beszélgettünk Ferenczy Balázzsal

Videóbejegyzéseiről, a Brennervilláról és a Thököly utcai aluljárók lehangoló állapotáról is beszélt lapunknak Ferenczy Balázs, aki a Fidesz–KDNP pártszövetség leendő képviselőjelöltje a 9. számú választókerületben.

Tömböly Ágnes

Ferenczy Balázs szerint a Thököly-aluljáró állapota üzenetértékű a gyalog közlekedőknek

Fotó: © Cseh Gábor

Egy évvel ezelőtt a közösségi médiában hívta fel a figyelmet a Brenner-villa és környezetének áldatlan állapotára Ferenczy Balázs. A Fidesz–KDNP képviselőjelöltje szerint örömteli, hogy dr. Melega Miklós képviselő közbenjárásának köszönhetően a Szombathelyi Egyházmegye megvásárolta és felújítja az ingatlant. – Ha azoknak a videóbejegyzéseknek volt bármifajta apró hatása arra nézve, hogy elindult egy folyamat, akkor erre igenis büszkének kell lenni – mondta el Ferenczy Balázs, akit hasonló motivációk hajtanak, amikor a belvárosi kátyúkra mérőszalaggal, vagy az aluljárókról hívja fel a figyelmet. Szerinte jóval több városi forrást kellene fordítani az utak, járdák, bicikliutak karbantartására. 

Aluljárókról
Ferenczy Balázs véleménye ismert az aluljárókról, a kátyúkról: üzenetértékű a gyalog közlekedőknek
Fotó: © Cseh Gábor

Ferenczy Balázsnak megvan a véleménye az aluljárókról.

– Aki nap mint nap átmegy a Thököly utcai aluljárón, az biztos elgondolkodik azon, hogy azt vajon miért nem lehet rendbe tenni – vetett fel egy másik, sokakat zavaró problémát Ferenczy Balázs, aki szerint az aluljáró jelenlegi állapota sokaknak azt üzenheti: akik gyalog, kerékpárral közelítik meg a Vásárcsarnokot, vagy csak arra járnak nap mint nap, kevésbé fontosak, mint azok, akik autóval közlekednek. A műszaki problémákat jól mutatja: néhány hete 30-40 centiméteres jégcsapokat szedett le az aluljáró mennyezetéről. 

Ferenczy Balázs szerint egy rendesen karbantartott, megfelelő műszaki állapotban lévő átjárónál ilyen nem fordulhatna elő. A Fidesz–KDNP várható jelöltje úgy látja, mintegy ötmillió forintból látványos eredményeket lehetne elérni mind esztétikai, mind egészségügyi szempontból az idén negyvenéves aluljáróban. Ferenczy Balázs véleménye az: sok minden elsősorban nem pénz, inkább odafigyelés és igényesség kérdése lenne.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában