Aggódó szülők

2023.07.28. 16:12

Miért nem kerítik körbe a balesetveszélyes Brenner-villát? (videóval)

Miért nem lehet elérni azt, hogy a Brenner-villát körbekerítsék? - tolmácsolta aggódó szülők kérdését, kérését Ferenczy Balázs csütörtökön közzétett videó bejegyzésében.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó:  Cseh Gábor

Lapunk is többször foglalkozott az elmúlt hónapokban a Brenner-villa sorsával. A legutolsó információk szerint az ingatlan új tulajdonosa nem kívánja elbontani az épületet, és hamarosan gondoskodni fog arról, hogy a területen felhalmozódott hulladékot, építési törmeléket elszállíttassa. 

- Itt van a gyönyörű szépen felújított Kresz-park, ahol jó időben legalább 25-30 gyerek játszik önfeledten. A helyszíntől pedig mintegy 50 méterre ott áll a Brenner-villa, ami a feliratok szerint is balesetveszélyes épület – erről legutóbbi videó bejegyzésében beszélt Ferenczy Balázs, aki aggódó szülők kérdését, kérését tolmácsolta: - Miért nem lehet elérni azt, hogy legalább a villaépület körbekerítése megtörténjen? - így folytatta. 

- A másik, amit felvetettek: néhány hete a médiában jelent meg, hogy alkalomadtán érdekes alakok beköltöznek a villaépületbe, ami nem igazán növeli a környék közbiztonságát. A kérdés ugyanaz volt, mint az előzőekben: miért nem lehet legalább a villaépület körbekerítését megoldani? - mondta el Ferenczy Balázs, aki arra is felhívta a figyelmet: a közeli Gayer-park a Savaria Történelmi Karnevál egyik kiemelt helyszíne, ott gyerekprogramokat szoktak tartani. Emiatt is kérdés: miért nem kerítik el a balesetveszélyes ingatlant?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában