Meghirdették

2024.02.16. 19:00

Borverseny Vasváron: idén is keresik a város borát

Vasvár Város Önkormányzata újra meghirdette az immár hagyománynak számító borversenyét a helyi és környékbeli gazdáknak, szőlőtermelőknek.

Csabai Bernadett

Forrás: Shutterstock

A vasvári borversenyre nevezési díj nincs, a versenyt szakmai zsűri bírálja, jelentkezni saját termelésű vagy vásárolt szőlőből készült borral lehet. 

A borversenyre nevezők a helyi Békeházban adhatják le a nedűt.
A borversenyre nevezők a helyi Békeházban adhatják le a nedűt.
Fotó: Pogács Mónika

A versenyzők március 22-én, pénteken 9.00 és 14.00 között vihetik be borukat a helyi Békeházba, maga a verseny 15 órától veszi kezdetét. A nevezési listán minden résztvevőnek fel kell tüntetnie a termelő nevét, címét, a termelés helyét, a bor fajtáját, valamint a minőségi kategóriát, azaz hogy száraz, félszáraz vagy édes italról van szó. A győztes nedű elnyeri a város bora címet, az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig augusztus 10-én kerül sor a Békenap keretein belül, ahol a résztvevők koccinthatnak is a díjnyertes szőlőitallal. Korábban külön rendezvényen osztották ki a győzteseknek járó díjakat, két éve került a Békenap programjai közé az eredmények kihirdetése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában