Megelőzte az időjárás

2024.02.25. 17:20

Ragyogó napsütésben kergették el a telet a Cáki Pincesoron - fotók

Megelőzte az időjárás a vasárnap délutánra szervezett tavaszváró-télkergető programot: pulóverben, vékony dzsekiben érkeztek a vendégek a pincesorra, ahol hétágra sütött a nap és gyorsan fogyott a fánk.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Puskaropogás nyitotta a szabadtéri programok sorát, a Sárvári Nádasdy Ferenc Bandérium középkori fegyverzetes viseletbemutatójára több tucatnyian gyűltek össze a Cáki Pincesoron. Közben Gyimesi Tiborné és Imre Gézáné mini, lekvárral töltött fánkkal kínálta az édesszájú érdeklődőket, a süteményvásáron pedig az almás lepénytől kezdve a linzeren és a pogácsán át a keksztekercsig sokféle házi finomság közül válogathattak az érdeklődők - mellé a helyi pincészet kínálta borát.  

pincesor
Télkergetés a Cáki Pincesoron
Fotó: Cseh Gábor

– Az eszem-iszom elmaradhatatlan kelléke a közösségi rendezvényeknek. Mellé igyekeztünk olyan programot szervezni, amely természetközeli, illik a miliőbe és egyúttal ide is csalogatja az érdeklődőket - mondta Fehér Csabáné közművelődési szakember, szervező. Emlékeztetett: a negyedévszázadra visszanyúló eseményt néhány éve élesztették újjá, úgy tűnik, egyre nagyobb sikerrel - idén már árusok is jelentkeztek a programra. Fehér Csabáné szólt arról is, szombaton közösségi disznóvágást tartottak a településen, egy kis kóstoló maradt a tavaszváró-télkergető programra is, a többi húst az év hátralévő rendezvényein dolgozzák, kínálják majd fel. A Közösségi Házban Szeitli Imre hobbicsillagász tartott előadást, majd naplemente- és bolygóészlelésre várta az érdeklődők a SkyGrót Csillagászati Társaság.   

A vasárnapi program egyben nyitánya a Cáki Pincesorra tervezett pikniksorozatnak – a tervek szerint kéthetente-havonta szerveznek majd ide különböző programokat a jó időben.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában