Időjárás

2024.02.03. 07:19

Enyhül a tél Vas vármegyében, délután 10 fok feletti hőmérséklet várható

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani a hétvége első napján vármegyénkben.

Vaol.hu

Fotó: © Unger Tamás

A HungaroMet előrejelzése szerint tovább szakadozik, csökken a felhőtakaró, és általában változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Az ország délnyugati harmadában és az Észak-Alföld térségében napközben többnyire kevésbé felhős idő lehet a jellemző, sok napsütéssel, míg északnyugaton, a Dunakanyar térségében és a keleti országrészben általában erősen felhős, borult maradhat az ég. Délutántól ismét növekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, főként a hegyekben viharos lökések. Délnyugaton és északkeleten ugyanakkor mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 15 fok között változik, de az északkeleti határszélen kissé hidegebb lehet. Késő estére 1 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

A HungaroMet egyelőre nem adott ki semmilyen figyelmeztetést Vas vármegyére.

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában