Kihelyezett ülés

2024.02.27. 07:00

Érték az élmény is! - Az együttműködési lehetőségeket keresik Vasváron

A Vas Vármegyei Értéktár Bizottság februári, Vasvárra kihelyezett ülésén a felvételre javasolt értékek mellett szó volt a vármegye sikeres bemutatkozásáról a Lakiteleki Népfőiskolán, és több, jövőbe mutató téma is szerepelt a napirendi pontok között.

Merklin Tímea

Dr. Kondora Bálint, Varga Albin, Kevy Albert, Nagy Krisztina

Fotó: NR

Így szó esett a Vasvári Népfőiskolával és a Vas Vármegyei Turizmus Szövetséggel való együttműködés lehetőségeiről is. – Annál is inkább, hiszen az értékalapú turizmus kiteljesítése nemcsak a vármegyénkben átélhető élmények tárházát gyarapíthatja, de jelentős szemléletformáló erővel is bír – fogalmazott Kevy Albert, a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke. 

– A népfőiskolai programok és az értéktári tevékenység szintézisbe hozása szintén sok lehetőséget rejt magában. A megyei értéktári munka kapuinak kinyitása az értékek fókuszba emelésének újabb dimenzióit jelenti. Egyfajta nyitást a megélhető értékgyarapítás irányába – alkotó közösségeink és az értékfeltárásban érdekeltek kapcsolatrendszerének kiteljesítésével, az értéktől az élményig elvének meggyökereztetésével – hangsúlyozta az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában