Interaktív foglalkozás

2024.02.14. 12:22

Észrevétlenül gyarapodott a tudásuk – 230 diák járt a Vasi Értéktár Kiállításon Kőszegen

Tizennégy osztály 230 diákja vett részt január 22. és február 9. között a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár Vas vármegyei Értéktár kiállításhoz kapcsolódó interaktív foglalkozásain.

Tóth Katalin

Forrás: VN/Várnainé Balogh Beáta és Veress Judit

A több mint 1200 perc számtalan izgalmas és vidám pillanatának részeseiként szinte észrevétlenül gyarapodott tudásuk az Értéktár kincseiről. Szó esett egyebek mellett a kőszegi és sárvári várról, a Szőlő Jövésnek Könyvéről, a toronyi kenyérről, a büki gyógyvízről, a Haladásról, a Savaria Karneválról, a Rába folyóról, a Jeli arborétumról, de még a baltavári őskori gazelláról is. 

Chernel István, Jurisics Miklós, a "fekete bég", Somogyi András, Szily János, Mindszenty József, Fancz Bálint, Berzsenyi Dániel, Festetics Imre és még sok híres személy életműve is szerepelt a kvízek, interaktív játékos feladványok között, melyet Várnainé Balogh Beáta, múzeumpedagógiai szaktanácsadó állított össze. Az izgalmas történelmi szabadulószoba, QR-kvíz, kirakók, Legyen Ön is milliomos!, valamint kakukktojás játék és egy totó is segítette a diákok ismereteinek bővítését. A csapatok közötti versenyt egy kőszegi értékekről készített videó megtekintése után izgalmas kahoot teszt zárta le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában