vaol.hu podcast

2024.02.02. 11:30

Illés Károly: Mintha Szombathely megragadt volna egy bizonyos szinten

Hiányoznak Szombathely életéből azok a változások, amik magasabb hozzáadott értéket hoznának az iparfejlesztés és a foglalkoztatás területén - mutatott rá Illés Károly a Közéleti kibeszélő podcastműsorában.

Tömböly Ágnes

- Mindenképpen az az érzésünk, hogy a környező nagyvárosok, megyeszékhelyek elmentek Szombathely mellett, s mintha Szombathely megragadt volna egy bizonyos szinten. Kicsit talán úgy érezni, mintha egy burokban lennénk, és nem történne semmi olyan jellegű változás a város életében, ami magasabb hozzáadott értéket hozna akár az iparfejlesztés, akár foglalkoztatás területén - nyilatkozta lapunknak Illés Károly a Közéleti kibeszélőben. 

A szombathelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának frakcióvezetőjét annak kapcsán kérdeztük, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden sajtótájékoztatón arról nyilatkozott: Szombathely Magyarország egyik meghatározó térségi központja lehetne, azonban az elmúlt években - és ezt legutóbb éppen az Egyensúly Intézet által készített városfejlettségi rangsor is visszaigazolta -, nem tudott élni ezzel a lehetőséggel a város. 

Ingyen utazhatnak-e 18 éves korig a szombathelyi diákok a helyi buszjáratokon? - erről is beszélgettünk a Közéleti kibeszélőben. Mint arról korábban írtunk, Illés Károly javasolta a januári közgyűlésen: ne csak 16 éves korig, hanem 18 éves korig vizsgálja meg az önkormányzat ennek lehetőségét. 

Végül pedig szóba került a Gondosóra program: hogyan fogadták Szombathelyen az idősek a kormány által kínált lehetőséget? Mik a tapaszalatok? - kérdeztük Illés Károlyt. Hallgassák meg teljes podcastunkat!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában