Irodalmi show, akrobatika és bolygyűjtés

2024.02.29. 16:04

Interaktív, sokrétű programmal érkezett a Bolyai diáknapjára a KultUp

Irodalmi, drámapedagógiai, mozgásos programokon vettek részt a 9–12. évfolyam diákjai; az 5-8. osztályosok pedig a tantermükben valósítottak meg egy-egy játékot az ELTE Bolyai Gimnázium diáknapján.

Tóth Katalin

Fotó: Cseh Gábor

 


Felbolydult méhkashoz hasonlított csütörtökön az iskola: amikor ott jártunk, a tornacsarnokban éppen a Rippel fivérek ismertették meg a gimnazistákat az akrobatika alapjaival és bemutatót is tartottak. A 302-es teremben Bánki Beni Hello Yolo! irodalmi show-ján a 12. c-sek mai zenékkel mixelték a verseket, Grecsó Zoltán Villany Leó táncszínházi beavatója pedig a végéhez közeledett a tornateremben.

A Déryné Program középiskolásoknak szóló rendezvénysorozata a KultUp "Belenősz a kultúrába!" Tavaly már járt a Bolyaiban a csapat, óriási sikert arattak – az idén ismét színházi témanappal készültek a gimnazistáknak az évfolyamok tanulmányaihoz illeszkedve. Amint a program helyszíni vezetőjétől, Németh Jennifertől megtudtuk, az idén a Győri Nemzeti Színház három kis társulati csoportja, összesen legalább harmincfős stáb érkezett az iskolába az említettek mellett szünetszínházi produkcióval, Káin és Ábel történetével, az Édes Anna tantermi előadással és az ehhez kapcsolódó feldolgozó eseménnyel. Az Aranybulla – világhírű történelemóra színházon, drámafoglalkozásokon is részt vettek a gyerekek és rendhagyó irodalomórán, amelyek mind igényelték a „lélek-jelenlétet” és fejlesztették az önismeretet.

Az 5–8. évfolyamosok az osztálytermükben valósítottak meg kihívásokat – szabadulószoba, célbadobás, darts, cyber kvíz, szófelismerés –, ahol "bolyokat" lehetett nyerni. A legtöbb bolyt szerző és legötletesebb játékot szervező osztályokat a diáknapot szervező diákönkormányzat jutalmazza: hozzájárulnak az osztálykirándulás költségeihez.

Az alsó tagozatosoknak külön gyermeknappal készülnek májusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában