Felújítás

2024.02.16. 19:15

Kitágult a tér, jöhet a közönség - Cégek, civilek, szakemberek segítettek

Cégek, szakemberek, civilek is segédkeztek abban, hogy megújuljon a Látássérültek Vas Vármegyei Egyesületének székhelye.

Csabai Bernadett

Új bútorok, jobb helykihasználás – mutatja Bősze György

Forrás: VN

– Az utóbbi időben nagyon megnőtt az érdeklődés a programjaink iránt, az addigi huszonöt fős rendezvények után rendszeresen negyven feletti résztvevő jelent meg az eseményeinken, már szűkössé vált a hely – fejtette ki Bősze György, a Látássérültek Vas Vármegyei Egyesületének elnöke. A közösségi térben sok volt a szekrény és ezek szűkítették a befogadóképességet, a teret meg lehetett növelni azzal, ha keskenyebb bútorokat csináltatnak. Ezen a ponton csatlakozott a munkához Balikó József asztalosmester, aki szakmai tudását hozzá tudta tenni a projekthez. Balikó József oktatóként is dolgozott egy szombathelyi faipari cégnél, hajdani tanítványaival vették fel a kapcsolatot, hogy bútorlapot szerezzenek, a vállalat pedig díjmentesen biztosította azt. Egy másik szombathelyi cég ingyen szállította el az anyagot a lapszabászathoz. Hasonló nagylelkűséggel találkoztak itt is, beszerzési áron kaptak meg nagyon sok kelléket. – Körülbelül 300 ezer forintot költöttünk az egészre, ez piaci áron millió feletti összeg lett volna – tette hozzá Bősze György. CSB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában