Helyi közélet

2024.02.24. 15:12

Koszorúzás, filmvetítés és pódiumbeszélgetés – a kommunista diktatúra áldozataira emlékeznek vasárnap Kőszegen

Megemlékezésre és koszorúzásra hív a Kőszegi Polgári Kaszinó, Kőszeg önkormányzata és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház február 25-én, vasárnap.

Tóth Katalin

17.30-kor az emlékezők a Jurisics térről a temető falán elhelyezett emléktáblához vonulnak, ahol beszédet mond Szakály Sándor Széchenyi-díjas történész, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökhelyettese.

Ezután Erdélyi János Balázs Béla-díjas rendező "Akiket nem vittek a gulágra" című filmjének ősbemutatójára várják a közönséget a Jurisics-vár lovagtermébe. Korábban sem televízióban, sem mozikban nem vetítették a filmet. A vetítést követően a rendezővel és az egyik főszereplővel, dr. Szakály Sándor történésszel beszélget Csiki István, a Kőszegi Polgári Kaszinó elnöke. Kőszeg önkormányzata egyben köszönti a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjának választott Erdélyi Jánost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában