Ezt jó, ha tudod!

2024.02.16. 16:27

Lépcsősor lezárva - A Szentkúti Parkerdőben okozott gondokat a csapadékos időjárás

Az utóbbi hónapok csapadékos időjárása jelentősen felgyorsította Vasváron, a Szentkúti Parkerdő kápolnájától a szabadtéri színpadig vezető lépcsősor állagának romlását - tájékoztatott a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Vaol.hu

Forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

A felhívásban azt kérik az erre látogatóktól, ne használják a lépcsőt. A balesetveszély elkerülése érdekében átmenetileg piros-fehér jelzőszalaggal lezárták az érintett szakaszt. 

Az ismert és közkedvelt zarándokhelyen a Szombathelyi Erdészeti Zrt. legutóbb 2019-ben végzett nagyszabású közjóléti beruházást. Az elöregedett, és a talajerózió következtében veszélyessé vált fákat ki kellett vágni, majd egy speciális technológiával kiegészített komplex vízvédelmi rendszer készült, amely támfallal, övárokkal és csatornával óvja a kápolnát és a Mária-barlangot, valamint az oda vezető sétányt is az úgynevezett súvadástól. 

A most lezárt, 2012-ben épített lépcsősor vörösfenyőből készült fokait akácra cserélik. Addig a Szentkúti Parkerdő déli sétányán keresztül javasolják a feljutást a szabadtéri színpadhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában