Összefogás

2024.02.10. 12:00

Nagylelkű gesztus: az őriszentpéteriek radiátorokat ajándékoztak Oklándnak és Vajdahunyadnak

Múlt ősszel, 350 millió forintos TOP-forrásból kezdődött el az őriszentpéteri óvoda külső-belső felújítása. A kivitelező a lehető leggondosabban szerelte le az épületben lévő, jó állapotú lapradiátorokat, amelyeket az önkormányzat erdélyi testvértelepülésének, Oklándnak, valamint Vajdahunyadnak ajánlott fel, fele-fele részben.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere kiemelte: több, mint negyven darab radiátort ajándékoznak a két erdélyi településnek, Oklándon az ifjúsági szállás épületébe, Vajdahunyadon a Magyar Házba szerelik fel a bontott, ám nagyon jó állapotban lévő fűtőtesteket. Az őrségi város nem először adományoz a határon túli magyaroknak: a helyi önkormányzat - Marton Ferenc közgyűlési alelnök közvetítésével - régi kisbuszát ajánlotta fel Hunyad megyébe az elmúlt évben, segítő szándékkal. 

Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke hozzátette: nemcsak felajánlották a radiátorokat, a szállításban és a beszerelésben is segítenek, emellett ágynemű garnitúrákat, törölközőket és fürdőköpenyeket is visznek Erdélybe.  - A segítő akció mögött nagyszerű összefogás áll, köszönet jár mindenkinek, aki valamilyen módon segített - mondta az alelnök. 

Tőkés Lóránt, az oklándi unitárius gyülekezet lelkésze és Ferenczi István a vajdahunyadi Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke megköszönte a nagylelkű adományokat és a barátságot, külön kiemelve Marton Ferenc alelnök szerepét, aki néhány hét múlva Erdélybe utazik egy húsz fős delegációval. A csoportban többségben lesznek az építési kivitelezéssel foglalkozó szakemberek, akik a radiátorokat felszerelése mellett egyéb kisebb munkákat is elvégeznek Vajdahunyadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában