Nem mindennapi történet

2024.02.24. 20:38

„Örök emlék marad az érkezése” – Büki mentők segítették világra az otthon megszületett Alízt

A szomszédos vármegyei Iván településre riasztották szombaton hajnalban a büki mentőket. Egy nem mindennapi szülést vezényeltek le.

Horváth László

Isten hozott kicsi lány! Sok-sok boldogságot, és jó egészséget az egész családnak!

Forrás: Mentők Lövő

„Örök emlék marad az érkezése” – írta közösségi oldalára Alíz anyukája. A kislány megszületésének nem mindennapi történetét az édesapa, Ágh Richárd mesélte el lapunknak.

- Két héttel ezelőtt felségem Brigitta úgy érezte itt az idő, megszületik a második gyermekünk – kezdte Richárd. – Azonnal bementünk a soproni kórházba, de kiderült, ez téves jelzés volt. Az akkori vizsgálat megerősítette, Alíz születésének időpontja február 27. Hazajöttünk, teltek a napok, aztán most szombaton hajnalban Brigi felkeltett, tényleg úgy érzi, közel a baba megérkezése. Szóltam, a szintén az egészségügyben dolgozó édesanyámnak jöjjön át hozzánk, és vigyázzon a nagyfiúra, Olivérre.

Richárd így folytatta: az előjelek az mutatták, így nem lehet autóba ülni és kórházba menni az anyával. Hívták a mentőket, a Győr-Moson-Sopron vármegyei lövői állomásról érkezett meg az első egység. Közben a büki mentőket is riasztották. A helyszínre kiérkező orvos a szobában vezényelte le Alíz megszületését. Minden rendben ment, anyát és kislányát mentőautó vitte a soproni kórházba. Őket követte személyautóval az édesapa.

A szombat estét a fiával együtt tölti, de alig várják, hogy vasárnap meglátogathassák a kistesót. S nem különben azt, hogy mihamarabb hazajöhessenek, és együtt legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában