35 év

2024.02.01. 22:41

Szökős-jubileum az Agorában

Az ELTE SEK Szökős néptáncegyüttese 2023-ban ünnepelte fennállása 35. évfordulóját – ennek apropóján jubileumi estet tartanak február 4-én, vasárnap 17 órától az Agora – MSHban, meghívott vendégek közreműködésével.

Polgár Patrícia

A jubileumi Szökős-gálán összesen százötvenen lépnek színpadra

Forrás: VN/Szökős

Az est programjáról Molnár Péter, az ELTE SEK Szökős néptáncegyüttesének művészeti vezetője számolt be a januári civil sajtóreggelin. Az esten 150 közreműködő részvételével ragadja el a közönséget a magyar folklór, a műsor gerincét az együttes harmincas éveiben járó, aktív táncos tagjai adják. Fellép az „ŐsSzökős” és a „RitkánSzökős” csoport, a Reményik evangélikus iskola Bariska-Möndölecske, Berbécs és Bölicze csoportja a Vasi Legényczéh, valamint Bognár Szilvia közreműködésével. A talpalávalót a Sárarany zenekar, a Juhos együttes, Czigány Tamás és a Savaria rézfúvósegyüttes húzza majd – hangzott el az ajánlásában. 

– Egy-egy ilyen jubileum nagyon fontos színtere annak, hogy a korábbi nemzedékek is újra találkozzanak, a Szökős közösségében pedig már két ilyen korábbi nemzedéket is üdvözölhetünk, az ŐsSzökőst és a RitkánSzökőst – mondta el Molnár Péter. A műsorban terítéken lesznek erdélyi, mezőségi és szilágysági, moldvai táncok, dél-alföldi koreográfiák, mellette a rimóci hangulatokat idézve archaikus dudaszóval, vonós muzsikával és rezesbandával. A vasi koreográfiákat a legifjabbak viszik színpadra: egy bolondlakodalmat játszanak el a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában