Március 15.

2024.03.15. 09:44

A harmatozó zöldben nyíló piros-fehér rózsa örökké virágozni fog - így emlékeztek Szentgotthárdon

Szentgotthárdon Huszár Gábor polgármester mondott emlékező beszédet a nemzeti ünnep előestéjén. Az ünnepségen jelen volt V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is.

Tóth Judit

Fotó: Novák Roland

A városvezető kiemelte: egy nemzet történelme nem elsősorban a győzelmekről és dicsőségről szól, hanem a meghatározó és példaértékű cselekedetekről, amikor az emberek bátorságot és elszántságot mutatnak még akkor is, ha a végkimenetel szomorú. -A 176 évvel ezelőtti események mindannyiunk számára példát mutatnak abban, hogy az egyéni és közösségi elkötelezettség milyen hatalmas változásokat hozhat létre.Elődeink nemcsak szabadságukért küzdöttek, hanem az ősi függetlenségét megvédő országért is. A mi feladatunk az, hogy ezeket az értékeket megtartsuk és mindenki tudtára adjuk, hogy ne engedjünk a 48-ból. Sokan vagyunk, akik fáradhatatlanul dolgozunk azért, hogy városunk és hazánk a jövőben is békés, biztonságos maradjon. 

Fotó: Novák Roland

A harmatozó zöldben nyíló piros-fehér rózsa örökké virágozni fog – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette: ahhoz, hogy előre lássunk, ahhoz, hogy a vezérfonalat megtaláljuk hátra is kell tekintenünk. Múltunk az örökségünk, egy olyan érték, amely megalapozta jelenünket. A jövő ugyanakkor ennek ismeretében a mi kezünkben van. A mi döntésünk, hogy a ránk maradt értékekkel, emlékekkel mihez kezdünk. Elherdáljuk vagy építünk rá? Elfelejtjük, vagy megőrizzük? Ezen a döntésen fog múlni az, hogy ránk és a mi korszakunkra hogyan fognak majd emlékezni unokáink, dédunokáink.

A beszéd után koszorúzásra került sor a Kossuth-domborműnél, közreműködtek a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola tanulói, valamint Szentgotthárd Város Fúvószenekara.

Az ünnepség záró részében Ahol piros, fehér, zöld a zászló címmel a színházban adtak műsort a Szent Gotthárd Általános Iskola diákjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában