Takarékos gazdálkodás

2024.03.07. 17:11

Elfogadták Répcelak költségvetését

A hónap utolsó csütörtökén tartotta meg testületi ülését a répcelaki önkormányzat képviselő-testülete, ahol egyebek mellett a város 2024-es költségvetését is elfogadták.

Polgár Patrícia

Forrás: Winkler Krisztina

Első napirendi pontként a képviselők a város idei költségvetését fogadták el. A koncepció kidolgozásakor a korábbiakban számba vették az elmúlt időszakban kialakult energiaválságot, ennek tükrében pedig olyan költségvetést alakítottak ki, ami garantálja a település biztonságát és támogatja a rászorulókat. Emellett kiemelt fontosságú a stabilitás és a tervezhetőség – hangsúlyozta beszámolójában Szabó József polgármester. Ismertette: az elmúlt évben – az iparűzési adónak köszönhetően – 554 millió forint bevétele volt Répcelaknak, így az előző évi takarékos működésnek és az adóbevételeknek köszönhetően jelentős maradvány (15 millió 300 ezer forint) képződött. Az idei év költségvetésében a bevételi főösszeget kicsivel több, mint 2 milliárd 133 millió forintban határozza meg az önkormányzat. A költségvetésben a nem várt kiadások fedezésére 40 millió forintos tartalék elkülönítéséről is határoztak. Elhangzott továbbá, hogy a költségvetés elfogadása után ismét vásárolhatók a Tatay utcai telkek, amelyek közül 12 még gazdára vár. Az ülésen felmerült, hogy be kell tervezni az úttest megépítését az utca végéig, a képviselők azt javasolták, hogy a telkek értékesítéséből befolyt összeget forgassák vissza erre a célra.

Szó esett a város közvilágításának folyamatos korszerűsítéséről, amelynek következő lépéseként a Vörösmarty, a Gárdonyi és a Petőfi utcák LED-es lámpákkal történő átszerelése valósul meg, a testület kiválasztotta az csere elvégzésére a kivitelezőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában