Kérés

2024.03.28. 10:00

Építmény helyett csak emléktábla – A vépi nemzetközi jógatáborok megalapítója előtt tisztelegnek

Kéréssel fordult az önkormányzathoz a Jóga a Mindennapi életben Swamiji Magyarországi Egyesülete képviselője: néhai elnökük, a vépi nemzetközi jógatáborok megalapítója és fő szervezője emlékére szeretnének táblát elhelyezni a város főterén.

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

A szervezet eredeti elképzelése szerint az emléktábla egy négyszögletes talapzaton enyhén dőlt felületű kőtömbként helyezkedne el, és négy oszlop által tartott baldachinos tető foglalná keretbe. Mellékeltek egy gipszmodell és számítógépes grafika felhasználásával készített látványtervet is, amely a képviselő-testület elé került. Az építmény helyett csak emléktábla elhelyezéséhez járul hozzá a testület, amelyen Kovács Károly arcképe kapna helyet dombormű véset formájában magyar és angol nyelvű kísérőszöveggel. 

A tábla a főtéren 2019-ben ültetett békefa mellé kerülhet, a fának háttal, a Rákóczi Ferenc utca felé néző irányban tervezik elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában