Elismerés

2024.03.12. 20:00

Hat vasi díjazott - Érdemkeresztet vehettek át a Pesti Vigadóban

Hat vasi közéleti személyiség kapott állami elismerést kedden a Pesti Vigadóban az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából. A kitüntetéseket Navracsics Tibor, Magyarország területfejlesztési minisztere adta át a díjazottaknak.

Polgár Patrícia

Kurucz Attila, Markovits Alíz, Ágh Ernőné, Bartók Tibor, Kondora István, Családi Anita

Forrás: VN

A nemzeti ünnep alkalmából idén is átadták a magyar érdemrendeket, illetve az állami művészeti díjakat. Idén Vas vármegyéből hatan vehettek át érdemkeresztet. A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetésben részesült Kondora István, Sárvár város polgármestere – Sárvár és lakói iránti elkötelezettséggel végzett, példaértékű városvezetői munkája, valamint a település közösségi és sportéletének fejlesztését szolgáló tevékenysége elismeréseként. Ágh Ernő Péterné, a Vas Vármegyei Kormányhivatal nyugalmazott főigazgatója a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át – a területi közigazgatásban példaértékű elhivatottsággal végzett szakmai és vezetői munkája elismeréseként. Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott Bartók Tibor, Hegyfalu község polgármestere és Kurucz Attila, Kemenessömjén község társadalmi megbízatású polgármestere. 

Bartók Tibor a Hegyfalu fejlesztése érdekében végzett fáradhatatlan munkájáért, Kurucz Attila pedig Kemenessömjén fejlesztése érdekében végzett két évtizedes településvezetői munkájáért vehette át az elismerést. Markovits Alíz kőszegi közgazdász, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat előkészítése és sikeres lebonyolítása érdekében végzett színvonalas szakmai munkája elismeréseként. Családi Anita, a Táplánszentkereszti Polgármesteri Hivatal jegyzője, Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült több évtizeden át kiemelkedő színvonalon végzett jegyzői munkája és aktív közösségépítő tevékenysége elismeréseként. A díjazottak számára Navracsics Tibor, Magyarország területfejlesztési minisztere adta át a kitüntetéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában