Hitélet

2024.03.29. 08:46

Hivatalosan is beiktatták a Kőszegi Református Egyházközség lelkipásztori szolgálatába Kisantal Zsuzsannát

Március 23-án iktatták be hivatalosan a Kőszegi Református Egyházközség lelkipásztori szolgálatába Kisantal Zsuzsannát. A hálaadó alkalmon Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét: „Ott van egyház, ahol engednek Krisztusnak, engednek egymásnak a Krisztus félelmében.

Tóth Katalin

Forrás: Márton Gergely

2023. május óta van újra lelkipásztora a kőszegi református gyülekezetnek Kisantal Zsuzsanna személyében. A lelkészbeiktatásról, mely nagyon várt esemény volt a gyülekezet életében, a Dunántúli Református Egyházkerület számolt be honlapján. A cikk felidézi a református egyházközség alapításának (1933) körülményeit, a gyülekezet templomának 1996-ban való felszentelését, majd Kisantal Zsuzsanna pályájáról ír: „Tiszteletes asszony 2015 és 2021 között végezte el a teológiát Pápán, majd a pápai református gyülekezetben volt hatodéves gyakornokként óvodalelkész. 2022. júniustól 2023. április végéig a felsőörsi gyülekezetben dolgozott segédlelkészként, meghallva Isten és a kőszegiek hívó szavát, onnan érkezett a Vas vármegye nyugati szélén fekvő településre. „Ott van egyház, ahol Jézus Krisztusnak, a feltámadott Úrnak engednek, ahol leborulnak Őelőtte és magasztalják Őt, ahol ebből öröm és szolgálat fakad. Jézus Krisztus a fej, akiben Isten az Ő szeretetében a golgotai kereszten mindent elengedett nekünk, értünk, és közel engedett bennünket magához, hogy Ővele közösségben legyünk, Őt követve éljünk szolgáló életet. Ott van egyház, ahol Krisztus félelmében a test tagjai engednek egymásnak” – fogalmazott Steinbach József püspök a beiktató, hálaadó istentiszteleten.

Szabadi István, az Őrségi Református Egyházmegye esperese köszönetet mondott a gyülekezetnek, a presbitériumnak hűségükért, azért, hogy az elmúlt nehéz időkben is kitartottak. Szintén köszönetet mondott dr. Balikó Zoltán és Pető Gábor lelkipásztoroknak, akik saját szolgálati helyük mellett itt is hirdették Isten igéjét. Az esperes a gyülekezet pecsétjének és a templom kulcsának átadásával, valamint egy áldó igével hivatalosan is beiktatta őt a Kőszegi Református Egyházközség lelkipásztori szolgálatába. Ezt követően a palástos szolgatársak is egy-egy igével kérték Isten áldását Kisantal Zsuzsanna életére. Dr. Nemes Pál egyházkerületi főgondnok a kerület gyülekezetei és elnöksége nevében köszöntötte a beiktatott lelkészt. Kőszeg nevében Básthy Béla polgármester üdvözölte a városban a lelkipásztort és családját. A Kőszegi Református Egyházközség nevében dr. Lőrincz Zoltán és a gyülekezet gondnoka, Temesvári Tibor köszöntötte Kisantal Zsuzsannát.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában