Elismerés

2024.03.18. 19:00

Idén hárman érdemelték ki a Jánosháza Városért kitüntetést

Március 15. ünnepe Jánosházán nem csak a régmúlt hőseiről szólt: díjazták azokat a helyieket is, akik nagyon sokat tettek a városért és a benne élőkért. Idén hárman érdemelték ki a Jánosháza Városért díjat.

Csabai Bernadett

Középen virággal Györkös Erika és Horváthné Stubics Erzsébet, mögöttük Bors Géza, az idei Jánosháza Városért díjazottjai

Forrás: CSB

A Jánosháza Városért elismeréseket Kiss András polgármester, dr. Balásy Endre jegyző, és Balhási Imréné, a Kulturális Bizottság elnöke adták át a március 15-ei ünnepi műsor után a Művelődési Központban.

Az idei Jánosháza Városért díj nyertesei a polgármesterrel és a jegyzővel
Az idei Jánosháza Városért díj nyertesei a polgármesterrel és a jegyzővel
Forrás: CSB 

Ők sokat tettek Jánosháza városért

Elsőként Horváthné Stubics Erzsébetet szólították a színpadra, aki a helyi vöröskereszt ma is aktív tagja, szociális ügyekben sokat köszönhet neki a város. 26 évig dolgozott védőnőként Jánosházán, nyugdíjba vonulása után is számíthattak rá szükség esetén. A helyi Szív Egyesület alapító tagjaként rendszeresen részt vesz véradások és szűrővizsgálatok szervezésében, illetve már 20 éve neki is köszönhető Jánosházán az Egyedülállók Karácsonya program.

A második kitüntetést Györkös Erika érdemelte ki. Erikáról Balhási Imréné elmondta: született jánosházi, egész életét itt töltötte, különböző helyi áruházakban dolgozott eladóként. A vásárlókkal mindig kedves és előzékeny volt, sokan ismerik és szeretik. Szintén tagja a Jánosházi Vöröskereszt Egyesületnek, a városi rendezvények rendszeres aktivistája, az egyesület programjainak elhivatott és mai napig aktív szervezője.

Végül Bors Géza vehette át a Jánosháza Városért emléklapot a polgármestertől, aki rengeteget tett a város múltjának megismeréséért. Helytörténeti gyűjteménye jeles napokon megtekinthető a Ritter Múzeumban. A jánosházi Honismereti Kör és a helyi Értéktár Bizottság vezetőjeként kiemelkedő munkát végez a mai napig a városban. Könyvei is erről árulkodnak: 2019-ben jelent meg Jánosházi Mesék címmel első kötete, majd tavaly gyűjteménye megkoronázásaként a Jánosházi Évszázadok c. könyv, amiben 25 év gyűjtőmunkája található csodás illusztrációkkal.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában