Évértékelő

2024.01.01. 10:10

Praxisok és pályázatok - Kiss András, Jánosháza polgármestere sikerekről és tervekről

Kiss Andrással, Jánosháza polgármesterével beszélgettünk az elmúlt év eredményeiről és a város terveiről. Természetesen a 2024-es önkormányzati választás is szóba került. A várost tíz éve vezető Kiss András újra megmérettei magát: indul a polgármesteri posztért.

Csabai Bernadett

Kiss András polgármester: a kemény munka a legjobb kampány

Fotó: Szendi Péter

Kiss András polgármesterrel beszélgettünk az elmúlt év eredményeiről és a város terveiről. Természetesen a 2024-es önkormányzati választás is szóba került. A várost tíz éve vezető Kiss András újra megmérettei magát: indul a polgármesteri posztért.

A polgármester alapvetően sikeresnek értékeli az elmúlt esztendőt. Az adóbevételeik várakozáson felüliek voltak, az összes tervezett rendezvényt meg tudták tartani és minden pályázatot végigcsináltak, amelybe belevágtak.

Kiemelkedő sikerként könyveli el azt a 300 milliós „csatorna-pályázatot”, melynek az első üteme megvalósult 2023-ban. – Mostanában olyan villámáradatok vannak, hogy úgy gondoltuk, nagy szükség van egy ilyen fejlesztésre, a régi rendszerek már nem bírják a terhelést. Bízunk benne, hogy a második és a harmadik ütemre is lesz pályázati forrás és akkor az egész város csatornarendszere megújulhat – tette hozzá.

Kiemelte még az Egészségház megújulását: már aláírták a szerződést a kivitelező céggel, a megvalósítás jövő évben esedékes, ugyanez a helyzet a Családsegítő és Gondozási Központtal is. A jánosházi önkormányzat az energetikai korszerűsítést célzó pályázatokat helyezte előtérbe, ugyanis a megemelkedett energiaárak a kisvárosnak is okoztak nehézségeket.

– Nálunk nincs bentlakásos nyugdíjasellátás, de így is sok a feladat: a központban dolgozó kollégák ebédet hordanak az időseknek, bevásárolnak, gyógyszereket váltanak ki. Jelenleg 50 nyugdíjast látunk el, pályáztunk elektromos autókra is, ami szintén az ő életüket könnyíti majd: ezekkel a járművekkel ingyen bevisszük őket Celldömölkre szakorvosi ellátásra vagy vérvételre, nagy igény van erre a segítség-

re.

Az egészségügyi praxisok évek óta most először lesznek teljesen betöltöttek Jánosházán. – Jelenleg van gyermekorvosunk, két háziorvosi praxisunk, megvan a védőnői hálózatunk, a fizioterápiánk. Fogorvosunk nemrég sajnos elhalálozott, viszont az ő a lánya február 1-től átveszi a fogorvosi körzetet, tehát úgy néz ki, hogy február 1-től teljes lesz az orvosi állomány Jánosházán és erre nagyon büszke vagyok, mert sokat dolgoztunk érte – hansúlyozta KIss András.

Jánosházán mindig virágzott a kulturális élet, pár éve a Kowalsky meg a Vega ingyenes koncertjén közel hatezer ember tombolt a Rendezvénytéren. A kultúrházban 70–80 program van egy évben, állandóak és dátumspecifiku-

sak is.

A kultúra napjára pédául Kautzky Armandot várják.  Nagy erőkkel készülnek állandó, neves rendezvényeikre, lesz 2024-ben is télűző mulatság, Almafesztivál és Városnap is – utóbbira a Hooligans együttest vagy a Deltát szeretnék meghívni.

Végül kitértünk a 2024-ben esedékes önkormányzati választásra is. – Tíz éve vezetem Jánosházát és indulok újra polgármesteri posztért,  viszont most utoljára.

Ami pedig a kampányt illeti: – Folytatjuk a kemény munkát, én úgy gondolom, az a legnagyobb kampány. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában