Helyi közélet

2024.03.16. 10:26

Javul a járványhelyzet, az influenza- és a koronavírus koncentrációja is csökkent a szennyvízben

Adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ legfrissebb jelentése.

Csabai Bernadett

Azt írták, hogy az év 10. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent.
A vizsgált városok közül pozitív irányú változást észleltek Békéscsabán, Budapest Központi Szennyvíztisztító Telepénél, Miskolcon, Pécsett, Székesfehérváron és Veszprémben, ahol tovább csökkent a koronavírus jelenléte a szennyvízben. Ellenben, néhány településen, mint például Egerben, Szegeden és a Budapest környéki agglomerációban (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) emelkedést tapasztaltak a vírus koncentrációjában.

Ami a vírus terjedését illeti, Szombathely, Szeged, Szolnok, Eger, Debrecen, Nyíregyháza és Budapest déli részén a koncentráció "mérsékelt" tartományban van, míg máshol "alacsony" szinten marad. Emellett az influenzavírus örökítőanyagának koncentrációja is tovább csökkent a szennyvízben az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában