Program

2024.03.23. 16:20

Kemencében sütötték a pizzát Pusztacsóban - fotók

Nagy sürgés-forgás volt a pusztacsói polgármesteri hivatal épületében tegnap, a falu lakóit invitálták egy igazi kemencés pizzasütésre - tudtuk meg Balázs Anikó közművelődési referenstől.

Vaol.hu

Forrás: VN

Az asszonyok mértek, dagasztottak, kelesztettek, gyúrtak és pakolták a feltéteket a különböző kívánságoknak megfelelően. Lehetett paradicsomos és tejfölös, fokhagymás alapot is választani a pizzákra, a gyerekek nagy kedvence a sonkás, kukoricás volt. Nyolc kilogramm lisztből közel nyolcvan pizzát sütöttek meg a hangulatos, meleget adó kemencében. Az alapanyagokat az önkormányzat biztosította a rendezvényhez. 

A falu apraja, nagyja részt vett az eseményen - tudósított a közművelődési referens, aki arról is beszámolt, hogy ismét megmutatkozott, hogy a közösség összetartásához fontosak ezek a kezdeményezések, a helyi társadalom bevonása által erősödik a civil aktivitás, megerősödnek a közösségek és a településhez való kötődés. Balázs Anikótól azt is megtudtuk: igazi jó hangulat kerekedett a faluházban. Mindenki elégedetten és jólakottan távozott. Legközelebb március 31-én nyusziváró délutánra és locsolóbálra várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában