Vádemelés

2024.03.12. 08:07

Döbbenet: vasi plébániából loptak, nem is keveset - Mindszenty József bronz szobrát is vitték

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a három férfival és egy nővel szemben, akik közül ketten a vádirat szerint 2022 januárjában, egy római katolikus plébánia tulajdonát képező stáció oszlopokról lefeszítettek és elloptak 14 darab vörösréz táblát, valamint eltulajdonították Mindszenty József bíboros bronz fejszobrát, összesen 1.160.000 Ft értékben. A bűncselekményt a megvádolt nő figyeléssel biztosította.

Másnap az egyik férfi elkövető a harmadik társával a stáció oszlopokról sikertelenül próbált lefeszíteni 14 darab, összesen 9.800.000 Ft értékű domborművet, hogy azokat is ellopják.

Az egyik megvádolt férfi az 1.160.000 Ft értékű lopott tárgyakat 60.000 Ft-ért értékesítette egy szintén megvádolt férfinak, aki annak ellenére vásárolta meg azokat, hogy tudott arról, hogy büntetendő cselekményből származnak.

A lopott holmit megvásárló terheltet az ügyészség pénzmosás bűntettével vádolja.

 A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában