Látogatás

2024.03.27. 12:27

Pályaorientációs nap az NLG-ben

Horváth Zoltán Szabolcs

A diákok egy csoportja a Vas Népe szerkesztőségében is járt. Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő vezette körbe őket

Fotó: © Cseh Gábor

Prinezits Helga, a Nagy Lajos Gimnázium igazgatóhelyettesének elmondása szerint évek óta kötelező a középiskolák számára egy ilyen pályaorientációs nap megtartása. Csütörtökön a reggeli órákban a 9. osztályosok játékos formában tervezgethették meg a jövőjüket, a 10.-eseknek a kormányhivatal képviselői adtak tanácsokat a fakultációval kapcsolatban, míg a 11.-esek „terepgyakorlatokon” vehettek részt, azaz közel 20 munkahelyet kereshettek fel. A diákok közül hatan a Vas Népe szerkesztőségét választották. Számukra Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő tartott „idegenvezetést”.

A délelőtti és a délutáni programban először szekció-beszélgetések, műhelyfoglalkozások zajlottak különböző tudományágakban, melyeken korábbi NLG-s diákok álltak a jelenlegi tanulók rendelkezésére. Ezt követően több egyetem mutatkozott be a továbbtanulás előtt álló gyerekeknek, végül izgalmas előadások következtek, melyeket a Magyar Tudományos Akadémia négy tagja prezentált személyesen, illetve Zoom alkalmazásával. Utóbbira azért volt szükség, mert az előadó a Floridai Egyetem kutatója volt, aki így tudott élőben bejelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában