Kiemelkedő teljesítmény

2024.03.25. 17:33

A Jánosházi Polgárőrök országos elismerésben részesültek

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójára emlékezett a polgárőrség március 14-én, Budapesten. Az ünnepségen elismerést vehettek át az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőrök és egyesületek.

Csabai Bernadett

Forrás: VN

Nagy az öröm a helyi polgárőrök között, ugyanis az Országos Polgárőr Szövetség, a polgárőr mozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként az Év Polgárőr Egyesülete kitüntető címben részesítette a Jánosháza Polgárőr Egyesületet – tudtuk meg Kiss András polgármestertől. Az elismeréssel járó oklevelet és plakettet a Budapesten tartott ünnepségen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, valamint, dr. Simicskó István volt honvédelmi miniszter, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, országgyűlési képviselő adta át Perendi Zoltánnak, az egyesület vezetőjének.

A legjobb vasi polgárőrök a jánosháziak

A Jánosháza Polgárőr Egyesületet 2000-ben alapították. A rendőrséggel, az önkormányzatokkal, és a társszervekkel való szoros együttműködésben tagjai aktívan hozzájárulnak Jánosháza közbiztonságához.

Perendi Zoltán elnök elmondta: az oklevelet és plakettet személyesen ő vette át, de az elismerés az egész egyesületet megilleti. - A tagok áldozatkész hozzáállása és az elnökség szervezőmunkája, a közterületen töltött szolgálati óra és óraszámaink mind hozzájárultak ahhoz, hogy az év polgárőr egyesülete lettünk. Gratulálok minden egyes egyesületi tagunknak, akik önkéntes munkájukkal hozzájárulnak megelőző tevékenységünk magas színvonalú teljesítéséhez. Köszönöm nekik és családtagjaiknak, akik támogatásukkal, megértésükkel segítik munkánkat, melyet magunkért, egymásért, lakóközösségünkért végzünk szabadidőnkben – fogalmazott Perendi Zoltán.

Legyen az akár önkormányzati, iskolai, vagy egyházi rendezvény, az egyesület tagjai mindig részt vesznek, és biztosítják a zavartalan lebonyolítást. A településen működő városi rendőrőrs vezetőjével, és a közterületi járőr szolgálatot ellátó rendőrökkel nagyon jó a kapcsolatunk. Többször szervezünk közös járőrszolgálatokat is. – tette hozzá. Az egyesület technikai felszereltsége jónak mondható. Szolgálati gépkocsikkal, EDR rádiókkal, és rendszámfelismerő rendszerrel is rendelkeznek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában