TOP-os forrást nyertek

2024.03.12. 17:00

Régi álom válik valóra: megújul a Bástya utca Körmenden

Bebes István polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: az önkormányzat mintegy 545 millió forintos TOP-os forrást nyert a mozi közzel szomszédos Bástya utca felújítására. A kivitelezőt közbeszerzési eljárás során választják ki, a munkálatok jövő év elején indulhatnak.

Tóth Judit

Bástya utca Körmenden

Forrás: VN

A beruházás során a piaci körforgalomtól a Vida József utcáig újul meg a Bástya utca 380 méteres szakasza, valamint a Bem József utca 34 méteres kicsatlakozása. A Bem és a Zrínyi utca közötti szakaszon kijelölt parkolóhelyek létesülnek. A Bem utca sarkán, a most parkolóként használt területet rendbe teszik, emellett kerékpáros sávot jelölnek ki és a járdák felújítására is sor kerül. A projekt keretein belül a közművek cseréjét is elvégzik. A sikeres közbeszerzés után a munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek el. Bebes István polgármester hangsúlyozta: a beruházással régi álom válik valóra. 

-A felújítás szükségszerű, nemcsak az utcában lakóknak fontos, hanem minden körmendinek, hiszen belvárosi szakaszról van szó. Tovább dolgozunk azon is, hogy az úgynevezett hétemeletes tömbbelső rendbetételére is forrást, illetve megoldást találjunk - tette hozzá a városvezető.

Kapcsolódó:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában