Akció

2024.03.13. 10:00

Sulizsák: több tonna ruha gyűlt össze a szombathelyi Reményik iskolában

Több mint három tonna használt ruha gyűlt össze kedden a Reményik iskolában. Környezettudatosságra tanít, önkénteskedésre nevel a Sulizsák program, az intézmény először csatlakozott.

Vaol.hu

Nagy Gabriella kuratóriumi elnök, dr. Lökkös Györgyné, a Keleti Városrészért Egyesület tagja és elnöke, Németh Krisztián

Forrás: Szendi Péter

A női, férfi és gyerek ruhadaraboktól kezdve az összepárosított cipőkön és kézitáskákon át a függönyig és a törölközőig sok minden belefér a sulizsákba. Az országos program lényegében a közvetítőcsatorna szerepét tölti be a háztartások és a feldolgozók között, segít gazdát találni a már használt, de jó állapotú textileknek. 

Sulizsák program a Reményik iskolában
Sulizsák program a Reményik iskolában: több mint három tonna ruha gyűlt össze

A ruhaipar a második legkörnyezetszennyezőbb iparág a világon, ráadásul pazarlásra is ösztönöz: az USA-ban 13 millió tonna, az Egyesült Királyságban 11 millió ruhát dobnak ki évente, Az ipari vízszennyezés egyötöde a ruhaanyagok kezeléséhez és színezéséhez kapcsolódik - olvashatjuk a felhívásban. 

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola első ízben csatlakozott a Sulizsák programhoz, Pehi Orsolya kezdeményezésére. 

A főszervező fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, mint mondja: lételeme a segítés és az önkénteskedés. Ezt mint az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület vezetőségi tagja is több ízben bizonyította, ezúttal háromgyermekes édesanyaként állt az ügy mellé. Hozzátette: az idők során rengeteg használt, de jó minőségű ruha gyűlt össze a családban. Reméli, máshol még jó szolgálatot tesznek. Pehi Orsolya számára külön öröm, hogy az iskolások segítettek a pakolásban, mert így egyben példát, mintát is kaptak. Az akció sikerességét bizonyítja ,hogy több mint három tonna ruha gyűlt össze.  

 Mint arról beszámoltunk, korábban az Oladi és az Olcsai iskolai is részt vett a programban

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában