Március 15.

2024.03.15. 19:58

Vasváron is megemlékeztek 1848 hőseiről

Az emlékezésről szólt Vasváron is a csütörtök este, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójának megünneplésére gyűltek össze a helyiek.

Csabai Bernadett

Forrás: VN

Az est különleges atmoszféráját a fél hétkor kezdődő fáklyás felvonulás adta, mely a vasvári Béke úti óvodától indulva haladt végig a város utcáin egészen a Március 15. térig. A résztvevők sorai között ott haladtak a fiatalok és idősebbek egyaránt, hozva magukkal az ünnep tiszteletét.

A Március 15. tér szívében, az 1848/49-es szabadságharc vasvári honvédjeinek emléktáblája előtt folytatódott a megemlékezés. A városvezetés koszorút helyezett el azok emlékére, akik életüket adták hazánk szabadságáért. A rendezvény a Nagy Gáspár Művelődési Központban folytatódott, ahol Tóth Balázs, Vasvár polgármestere mondott ünnepi beszédet, majd a Vasvári Általános Iskola tanulói adták elő ünnepi műsorukat a jelenlévőknek.

Nemrég mutatták be Büki Attila: Az elhivatott című monodrámáját a vasvári Békeházban, Gergye Rezső rendezésében, a Vasvári Színi Egylet előadásában. A történet szintén kapcsolódik a 1848-as eseményekhez, tudósításunk itt olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában