Testületi ülés

2024.04.16. 12:47

A gyerekek védelmében - Beszámolók a celldömölki képviselő-testület előtt szerdán délután

Szerdán délután tartja soron következő ülését a város képviselő-testülete. A Népjóléti Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ jelentése is terítékre kerül. A beszámolóból egyebek mellett kiderül: a gondozottak száma tovább emelkedett.

Cseh-Egyed Bernadett

Április 16-án 16 órakor: nyílt ülés a városházán

Forrás: Giczi Sándor

A 15 órakor kezdődő zárt ülést követően a Sárvári Hivatalos Tűzoltó-paranacsnokság tavalyi évi tevékenységéről szóló beszámolót, majd a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság 2023-as jelentését hallgathatják meg a városvezetők április 17-én, szerdán 16 órától a városházán, a képviselő-testület ülésen. Az előterjesztésből az látszik, hogy a tűzesetek száma csökkent, a káreseményeké emelkedett az előző esztendőben. A Celldömölki Városi Óvoda 2024-es nevelési évre vonatkozó Szervezeti és Működési Szabályzatát szintén az áprilisi ülésen tárgyalja a képviselő-testület. A Népjóléti Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ jelentése szintén elfogadásra vár, ebből kiderül: kettős feladatot látnak el huszonnyolc településen, céljuk egyrészt a gyermek családban való nevelkedésének elősegítése, másrészt a gyermekek védelmével kapcsolatos tevékenységek. 

A védelembe vett gyermekek száma 125 fő volt tavaly a Celldömölki járásban, ideiglenes hatállyal hét főt helyeztek el, nevelésbe pedig további 72 gyermeket vettek. Mint írják, nagyon magas az elhanyagolt gyermekek száma, ami fizikai és lelki eredetű – utóbbi elsősorban a tankötelezettség elhalasztásában jelenik meg. Magas számú továbbá a szülők válása utáni konfliktus, a hátterében gyakorta mentális vagy anyagi eredetű problémák állnak. Ezekben a helyzetekben több szakember többfajta szolgáltatást nyújtva dolgozik együtt a gyermekek testi, lelki, értelmi fejlődése érdekében. A napirendi pontok között szerepel a köztemető bővítésének kérdése, továbbá dönthetnek arról is: a Rákóczi Ferenc utcai fasorral (japáncseresznyék) nevez a város a Virágos Magyarország országos versenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában