Születésnap

2024.04.16. 08:00

A lecsó és a Vas Népe képviseli az állandóságot - A 100 esztendős körmendi Marika néninél jártunk - fotók

A kereken 100 esztendős Marika néni a hosszú élet titkát a folyamatos munkában látja, mivel nyugdíjazásáig anyagfelmérőként dolgozott a ládagyárban, amiért miniszteri kitüntetésben is részesült. Emellett pedig művelte a kis földjét.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Szendi Péter

2024. február 4-én ünnepelte 100. születésnapját özvegy Nagy Istvánné, akit akkor természetesen Bebes István is felköszöntött. Sőt, a Rába-parti település polgármestere azt is megígérte, hogy hamarosan ismét meglátogatja majd Körmend egyik legidősebb polgárát.

- Fontosnak tartom meghallgatni a szépkorú lakosainkat, mivel ők akár a településünk több évtizedéről is véleményt tudnak mondani. Úgy gondolom, hogy az idősellátás magas színvonalon működik Körmenden, és bízom abban, hogy ez a továbbiakban is ilyen marad – fogalmazott Bebes István.

Marika néni jelenleg a legkisebb lányával él együtt, de a család többi tagja is rendszeresen látogatja.

- Minden nap lecsót kapok reggelire, amit nagyon szeretek. Aztán az elsőtől az utolsó betűig elolvasom a Vas Népét, közben pedig a tévé egész nap be van kapcsolva. Szeretek sportot nézni, természetesen kosárlabdát is – adott felvilágosítást a hétköznapjairól Marika néni, aki persze annak örül a legjobban, ha minél több családtagja van ott körülötte. Viszont azért nagyon bánatos, mert a férjén kívül az 5 gyermeke, a 9 unokája, a 15 dédunokája, valamint 2 dédunokája közül is többen elhunytak már.

- Nagyon szeretem a közel 30 fős családomat, lényegében engem az ők szeretete éltet- zárta szavait Marika néni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában