Öröm és kacaj

2024.04.16. 07:00

Az álom teljesült a szentgotthárdi iskolában: játszótér épült

Az álom végre beteljesült, játszóterünk lett – hangzott el az első osztályosok műsorában. És valóban: kétévnyi szervezés, munka után szombaton verőfényes napsütésben áldotta meg dr. Székely János megyés püspök a Szent Gotthárd Általános Iskola új játszóterét.

Cseh-Egyed Bernadett

A gyerekek műsort is adtak a játszótéravatón

Fotó: © Cseh Gábor

Hinta, libikóka, mászóka, csúszda – igazi gyermekparadicsommá változott a Szent Gotthárd Általános Iskola hatalmas udvara. Nemrégen még üresen állt a terület, a fejlesztésre azután adódott lehetőség, hogy a Szombathelyi Egyházmegye 2021 szeptemberétől átvette az intézmény működtetését. 

– A keresztény értékrend és a tudás átadása mellett éppoly fontos számunkra, hogy tanulóinknak a szabadidő hasznos, aktív és élvezetes eltöltését is biztosítsuk – fogalmazott Csuk Hajnalka intézményvezető. Hozzátette: tornaórák, illetve sport- és különböző projektnapok lebonyolítására is alkalmassá vált a hely, de a jövőbeni terveik között szerepel a sportudvar rendbetétele is. A szülői munkaközösség támogatásának köszönhetően köztéri padok teszik kényelmesebbé a játszótéren töltött időt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

– Nincs több szalag, munkagép és gödör, legyen kacajtól és önfeledt örömtől hangos az udvar – zárta gondolatait az igazgató. – Köszönet püspök atyának, hogy nem felejtették el: ők is voltak gyerekek, és ahelyett, hogy egyéb más pedagógiai beruházást tettek volna, az első lépések között játszóudvart alakítottak ki – hangsúlyozta Huszár Gábor polgármester, aki egy százezer forint értékű, sport- és játszóeszközök beszerzésére fordítható utalványt adott át képviselői keretének terhére Csuk Hajnalka intézményvezető asszony részére. 

Dr. Székely János megyés püspök személyes tapasztalatán keresztül osztotta meg gondolatait: 

– A gyerekek gyakorta azt felelik, a szünet a legjobb az iskolában. S van ebben egy nagy, mély igazság. Az életben a legfontosabb dolgok haszontalanok, ingyenesek: legyen az egy őszinte mosoly, a művészet szépsége vagy a szeretet. Ami a játszótéren történik, az az életünk szíve, amikor az ember nem termel és hajt, hanem örül az életnek – fogalmazott, majd megáldotta a több mint 25 millió forintból épített játszóteret a Szent Gotthárd Általános Iskola udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában