Komfort nélkül

2024.04.18. 11:36

Bérlakás Szombathelyen: fürdőszoba nélkül él a nyugdíjas asszony

Embertelen körülményeket tapasztalt az egyik szombathelyi önkormányzati bérlakásban Pehi Orsolya, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje - írtunk róla a napokban. Megkerestük a bérlakás lakóját is: ütött már agyon patkányt az udvari illemhelynél, s lavorban mosdik az egy szoba-konyhás városi bérlakásban a nyugdíjas asszony.

Tömböly Ágnes

Ebben a társasházban van a komfort nélküli önkormányzati bérlakás, amire Pehi Orsolya felhívta a figyelmet

Fotó: VN-archív

Bérlakás Szombathelyen: penészes fal, több évtizedes, rossz állapotban lévő nyílászárók – ez is látható azokon a képeken, amelyeket Pehi Orsolya osztott meg közéleti Facebook-oldalán kedden.

Bérlakás
Pehi Orsolya, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje hívta fel a figyelmet a bérlakás problémáira 
Fotó: VN/Facebook

 A Fidesz–KDNP képviselőjelöltje bejegyzéséről lapunk is beszámolt. Egyebek között azt írta:  Éva néni "könyörögve kéri régóta az önkormányzatot, hogy legalább a bejárati ajtaja cseréjében segítsenek neki, mert ha nagy esőzések vannak, a konyhában áll a víz! Szerintem emberhez méltatlanok az állapotok”. 

Bérlakás: patkányokról, lavórban fürdésről 

Megkerestük az önkormányzati bérlakás bérlőjét is, aki kérdésünkre elmondta: az elmúlt években többször járt a polgármesteri hivatalban, s végre jó híreket kapott. A nyílászárók cseréjét ígérték, várja a mesterembereket, akik felmérik az ajtót, az ablakot. Megtudtuk azt is: régóta szeretné, hogyha a 22 négyzetméteres szoba-konyhás komfort nélküli bérlakásban kialakítanának fürdőszobát és illemhelyiséget, ám e kérése falakba ütközött. 

Megosztotta velünk azt is: több mint 40 éves munkaidőt zárt le, amikor nyugdíjba vonult. Több esztendőn át dolgozott az egyik szombathelyi nyomdában, majd alkalmazták a kórházban és egy nemzetközi gyárban. Amíg eljárt dolgozni, a munkahelyén zuhanyozott le. Amióta nyugdíjas, a szobában egy lavórban mosdik. Az illemhely az udvaron, ahogy mondta: ha szerencsés, időben kiér.

 

Az önkormányzati bérlakás udvari illemhelye
Fotó: VN/Facebook

S ha már szóba került az udvari vécé, kitért arra is: miután panaszkodott az illetékeseknél, tavaly októberben a bérlakáskezelő patkánymérget tett ki. A nagyra nőtt állatok sorsát végül nem a méreg pecsételte meg, az idős asszony sújtott le rájuk. Ha rájuk gondol, ma is a rosszullét kerülgeti. 

Mennyi komfort nélküli önkormányzati bérlakás van Szombathelyen? 

Az ügyben megkerestük a városházát is: Éva néni ügye mellett érdeklődtünk arról is, mennyi komfort nélküli önkormányzati bérlakást tartanak nyilván. Rákérdeztünk, hogy 2020. január 1-je óta a fürdőszoba és illemhelyiség nélküli ingatlanok közül mennyit alakítottak át összkomfortossá, illetve azok közül mennyit váltottak ki összkomfortos bérlakásra. Szerdai lapzártánkig nem kaptunk választ. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában