Riport

2024.04.05. 14:00

Telt házzal megy a bölcsőde Ikerváron - Nagy az igény erre az intézményre, mostanra már várólista is lett

A szülők türelmetlenül várták, tavaly még veszélyben volt a megnyitása, de mostanra minden rendeződött. A Mesevár bölcsőde mind a 12 férőhelye betelt.

Horváth László

Képünkön: Fruzsi és Lorena is jól érzi magát az új bölcsődében, mellettük Tóthné Tóth Judit szakmai vezető.

Fotó: Unger Tamás

Fruzsi kicsit még álmos szemekkel érkezett, az elsők között az ikervári Mesevár bölcsődébe csütörtökön reggel. Az anyukája, Sali-Mészáros Mónika volt az, aki a nyilvánossághoz fordult a bölcsőde ügyében. Tavaly, a közműszolgáltatók a gáz- és a villanyórát csak hosszas huzavona után szerelték fel. Úgy tervezték, az intézményt 2023 októberében nyitják meg, végül idén január közepén fogadták az első gyerekeket.
 

bölcsőde
Az új bölcsőde: Fehér Ferenc polgármester Tóthné Tóth Judit szakmai vezetővel
Fotó: Unger Tamás

 

– Megérte tenni, hiszen mindenkinek örömére nagyon jól működik a bölcsőde – mondta Sali-Mészáros Mónika.

– Könynyebbség ez a szülőknek, az anyukáknak, hiszen munkába állhatnak. Jómagam is állást keresek, de úgy tűnik, hamarosan meglesz a munkahelyem. Ahogy beszélgetünk, Fruzsi beszaladt a társaihoz. Illés Hajnalka dajka és Tóthné Tóth Judit szakmai vezető várta. No, meg persze a sok-sok, mindenféle játék, kirakó, színező, babák, autók, könyvek. 
– Bölcsődénk egy csoportszobában, tizenkét félőhellyel működik – tájékoztatott Tóthné Tóth Judit. – A fejlesztő- és játszóeszközeink is vadonatújak. A napközbeni feladat a játéké, a fejlesztésé, ha jó az idő, akkor kimegyünk a tágas udvarra. Ebéd, majd pihenés következik. Alvás után pedig még egy kis közös játék is belefér. A gyerekeket húszhetes kortól fogadjuk, nálunk a legfiatalabb másfél, a legidősebb hároméves. Hat lány és hat fiú jár hozzánk.
 Fehér Ferenc polgármester kiemelte, a mostani faluvezetői ciklusának egyik ékköve az új bölcsőde. Nagy volt az igény erre, olyannyira, hogy mostanra már várólista lett. Az egyik kisgyermek májusban megy óvodába, a helyre másnap érkezik az új bölcsis.
A támogatási kérelmet 2019 októberében adtuk be – szólt az előzményekről a polgármester. – Végül 159 millió forint pályázati pénzt nyerünk el. Ezt 19 millió forint önerővel egészítettük ki. Az épület átalakításával, belső falak áthelyezésével, nyílászárók cseréjével, energetikai fejlesztéssel és akadálymentesítéssel lett teljes a bölcsőde. 
Az intézménynek helyt adó épületben korábban bolt volt, azelőtt pedig orvosi rendelő. S, ha már egészségügy, Fehér Ferenc az ügyben is új fejleménnyel szolgált: befejeződött az egészségház felújítása. 
 

A védőnők és a gyerekorvos már visszaköltözött, a felnőttorvosé még folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában