Folyamatosan tolódik az időpont

2023.12.07. 11:36

Türelmetlenül várják a szülők - Mikor nyit ki az ikervári bölcsőde?

Sokan várják már, hogy kinyissa kapuit a bölcsőde Ikerváron. Hónapok óta húzódik a villanyóra felszerelése.

Tömböly Ágnes

Fehér Ferenc, Ikervár polgármestere

Fotó: © Cseh Gábor

Szeptemberben adták át az Ikervári Mesevár Óvoda és Bölcsőde új, 12 férőhelyes tagintézményét, ám annak továbbra sincs használatbavételi és működési engedélye. A gázórát november közepén tette fel a szolgáltató, a villanyórát hosszas huzavona után várhatóan egy héten belül felszerelik. Ezután indíthatja meg az önkormányzat az engedélyezéssel járó procedúrát. A bölcsőde három dolgozóját november 1-jével azonban már alkalmazniuk kellett. Most az óvodában segítik a munkát, a betegséghullámban jól jön a jelenlétük.

Érthető okok miatt egyre türelmetlenebbül várják a szülők is, hogy gyermeküket elhelyezhessék az ikervári bölcsődében. Nagy gondban vannak amiatt, hogy folyamatosan tolódik a nyitás időpontja: először októbert, majd novembert ígértek nekik. Szerkesztőségünket az egyik anyuka kereste meg.

- Amúgy is nehéz kisgyerekes anyaként visszatérni a munkaerőpiacra, de ha pontos időpontot sem tudunk, akkor aztán a munkáltatók végképp azt mondják, köszönik, de nem kérnek ebből – foglalta össze az anyukák helyzetét Sali-Mészáros Mónika. A fiatalasszony második gyermekét, Fruzsit vinné a bölcsődébe. Megtudtuk azt is, korábban a Stylben dolgozott, a cég nehéz helyzete azonban ismert, oda már nem várják vissza... Jelenleg munkát keres.

© Cseh Gábor
A szülők nagyon várják már, hogy működjön a bölcsőde Ikerváron
Fotó: © Cseh Gábor

- Mindenképpen szeretnénk megnyitni januárban a bölcsődét. Elsejéig ez biztosan nem sikerül, de 15-dike elérhető cél – fogadott bennünket a jó hírrel Fehér Ferenc, Ikervár polgármestere. Árnyalja képet: ha ezt addig nem teszik meg, az önkormányzat elesik a támogatásoktól. Mondhatjuk úgy is: nem babra megy a játék.

Befejeződött időközben az egészségház felújítása is. Az orvosi rendelőknél ugyancsak számos akadályba ütköznek: az Audax Renewables Kft. villamosenergia-kereskedőtől várnak egy befogadó nyilatkozatot, ami a további ügyintézéshez kell. - Arról kell nyilatkoznia a cégnek, hogy az önkormányzattal szerződésben áll, szolgáltatja az áramot, amihez az illetékes közmű cég is hozzájárul, és mindehhez adja a hálózatot – tájékoztatott Fehér Ferenc.

Megkerestük az Audax Renewables Kft-t, hogy megtudjuk: kiadták-e már a befogadó nyilatkozatot az egészségházra vonatkozóan az ikervári önkormányzat számára, s ha nem, az mikor várható. A felújított orvosi rendelők engedélyezési folyamata még ezután indulhat.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában