A borvidéki legjobb

2024.04.14. 20:26

Csepregen már a 41. városi borverseny volt

A gazdák 68 mintával neveztek be a 41. csepregi borversenyre. A város bora idén a Néber-Tóth-pince 2023-as sauvignon blanc-ja lett. Az év borászának Horváth Gábort választották.

Horváth László

Munkában a társadalmi zsűri: Fórizs Anita, Horváth Zoltán polgármester, Kőhalminé Major Judit

Fotó: Dr. Tarsoly Ádám

A polgármesteri hivatalban tartották szombaton a 41. városi borversenyt. A gazdák 68 mintát neveztek, amelyeket a borbarát hölgyek szolgálták fel a szakmai és a társadalmi zsűri tagjainak. 

– Nívós verseny volt az idei – értékelt Horváth Zoltán polgármester. – Nagy örömünkre olyan szőlészek is bemutatkoztak, akik korábban nem neveztek a versenyre. Minőségi borokat ismerhettünk meg, évről évre egyre kevesebb az olyan tétel, amelyikben valami hibát találunk. Mindezek jól mutatják, feltörekvőben van a csepregi borkultúra, folyamatosan fejlődnek a gazdák. Az egész napos bírálat után eldőlt: idén a Néber-Tóth-pince 2023-as sauvignon blanc-ja lett Csepreg város bora. Az év borászata a Horváth Gábor vezette Répcementi Borpince lett.

 A Sopronban tartott borvidéki borversenyen ugyancsak a Néber-Tóth-pince bora lett a győztes: a rozé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában