Választási lista

2024.04.17. 12:25

Együtt fejlesztenék tovább Vas vármegyét

A FIDESZ Országos Választmánya április 16-án hagyta jóvá a párt vármegyei választási listáit. A Vas vármegyei listán szereplő jelöltek már másnap, április 17-én meg is kezdték a felkészülést a választási kampányra a sárvári Nádasdy-vár házasságkötő termében tartott összejövetel keretében.

Vaol.hu

A FIDESZ – KDNP Vas vármegyei jelöltjei, elől középen: dr. Kondora Bálint, Majthényi László és Marton Ferenc listavezetők

Forrás: VN

A lista első három helyén a megyei önkormányzatot immár 10 éve vezető Majthényi László elnök, Marton Ferenc és dr. Kondora Bálint alelnökök szerepelnek. Az elmúlt évtized kiemelkedően sikeres volt az önkormányzat életében, hiszen a vármegye területfejlesztéssel kapcsolatos programjai eredményesen tudtak megvalósulni. A Területfejlesztési Operatív Program (TOP), mely a vármegyék fejlesztési alapjaként működött, folyamatos forrást tudott biztosítani a települések beruházásaihoz.

Többek között utak és kerékpárutak, közösségi terek és csapadékvízelvezetési rendszerek fejlesztése történt meg, óvodák, bölcsődék, iskolák, orvosi rendelők és szociális intézmények épültek vagy újulhattak meg, energetikai és turisztikai fejlesztések egész sora valósult meg - több 10 milliárd forint értékben - szerte Vas vármegyében a vármegyei önkormányzat közreműködésével.

Az elmúlt évtizedben a vármegye saját forrásból több száz civil szervezet közösségi programjait és kezdeményezéseit támogatta, valamint jelentős határon átnyúló fejlesztési forrást is sikerült a vármegyébe hozni az osztrák-magyar és a szlovén-magyar programokból.

A következő 5 éves ciklusban a vármegyei önkormányzat legfontosabb feladata továbbra is a területfejlesztés lesz, mely során a TOP folytatásaként elindult TOP+ Program, a megyében élő emberek életminőségét javító fejlesztések megvalósítása lesz a középpontban.

A FIDESZ-KDNP frakció és a vármegyei vezetők célja továbbra is az, hogy a korábbi évek jó gyakorlatát megtartva, a lakossággal és a településekkel együtt fejlesszék Vas vármegyét!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában