Feljelentés is történt

2024.04.17. 09:56

Felháborító: kamerán kukkolhatják a vetkőzőket az egyik szombathelyi szoláriumban

Megdöbbent a csinos nő a szombathelyi szoláriumban, amikor a plafonra pillantva meglátott egy kamerát, ami oda irányult, ahol ő percekkel azelőtt még meztelenül állt. A nőt mélységesen felháborította az eset, feljelentést tett.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A csinos fiatal nő levetkőzött, szolizott, majd mit sem sejtve felöltözött, amikor hirtelen észrevett a plafonon egy kamerát, amin át akár kukkolhatták is őt. A fiatal nőt mélységesen felháborította az eset, úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen. A pórul járt áldozat a Facebookon is megosztotta tapasztalatait, hiszen úgy gondolja: mindenkinek jogában áll tudni arról, hogy a szoláriumban kamerázzák őket - írja cikkében a Ripost

szolárium
Csak ezen a helyen van elfordítható kamera a szoláriumban. Képünk illusztráció.
Forrás: FabrikaSimf

A biztonsági kamerák nagyon hasznosak, hiszen sok esetben segítik a rendőrség munkáját, ám vannak helyek és szituációk, ahol a használatuk szigorúan tilos. Teljesen egyértelmű, hogy ilyen megfigyelő rendszer nem telepíthető olyan helyen, ahol emberek kiszolgáltatott helyzetben vannak, például egy szolárium zárt kabinjában.

A csinos fiatal nő kedden járt abban a szombathelyi szoláriumban, ahol kilépve a szerkezetből, észrevette, hogy a plafonon van egy kamera, ami vélhetően azt a részt is pásztázza, ahol napi szinten több tucat férfi és nő vetkőzik anyaszült meztelenre.

Miután használtam a gépet, felnéztem a plafonra, aztán megláttam ezt a gömb kamerát

– számolt be a Facebookon. Megijedt, hogy ez a kamera láthatta, ahogyan meztelenre vetkőzik.

Végigpörgött az agyamon, hogy hány ember vetkőzik le ott nap mint nap, amit valaki akár végig is nézhet

– magyarázza felháborodását a nő. 

Már februárban jelezték a szolárium felé

Belegondolni is szörnyű, mihez kezdhetnek illetéktelenek az itt készült felvételekkel. A vendég telefonon kérdőre vonta az üzemeltetőt, aki - írja a posztban a nő - azt állította: tudja, hogy a kamera nem legális, ám szerinte az a cég hibázott, aki a megfigyelő rendszert telepítette.

Az üzemeltető azzal védekezett, hogy a kamera nem arra van beállítva – folytatja a fiatal nő, akit ez a válasz cseppet sem nyugtatott meg.

A bejegyzéshez a nő párja is hozzászólt, aki szerint felkereste valaki a barátnőjét és elmondta, hogy már februárban jelezte a szolárium üzemeltetésének a problémát. Úgy tűnik, az üzemeltetőt nem zavarja az illegális kamera, hiszen mind ez idáig nem lépett.

Van 5-6 kamera a szoliban, mind fix egy irányba néző, egyedül csak ezt lehet elforgatni 360 fokban. Ez pont az, amelyik afölött a gép fölött van, amelyik a legnagyobb teljesítményű, vagyis főként csajok használják

– hívja fel a figyelmet a nő párja.

A Ripost megkereste a szóban forgó szolárium üzemeltetőjét, de eddig nem érkezett válasz. A sértett vendég feljelentést tett a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, ahol a lapnak megerősítették, hogy az esettel kapcsolatban valóban érkezett feljelentés, így a továbbiakban annak megalapozottságát a Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában