Helyi közélet

2024.04.16. 12:38

Fotók, koncert, színház Vasváron

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége XXIII. Nemzetközti-Magyar Fotószalonjának válogatásából nyújt ízelítőt a Nagy Gáspár Művelődési Központ Castrum Galériájának tárlata.

Pogács Mónika

A tárlaton 45 – főleg díjazott – képből álló válogatás látható. A fotósok között vasi alkotók is szerepelnek, köztük Jámbori Tamás és Károlyi Barnabás, a körmendi 3 FK fotóklub tagjai. A tárlat célja bemutatni és népszerűsíteni mindazon magyar alkotók munkásságát, akik a Kárpát-medencében, vagy azon túl is, gazdagítják az egyetemes fotókultúrát. Művészeti tevékenységükkel kapcsolatokat teremtenek a különböző országok, népek és kultúrák között. A pályázatra, amelyből a mostani válogatás készült, kilenc országból, 184 pályázótól 1771 alkotás érkezett. A vasvári kiállítás egy hónapon át tekinthető meg. Mindemellett a művelődési központ április 18-án, csütörtökön Árva fiú címmel koncert-színházba várja az érdeklődőket: Perjés János előadóestje Cserháti Zsuzsa és Szécsi Pál élettörténetét dolgozza fel: történetekkel, dalokkal. Perjés János unplugged koncert-színház estjén Kutik Rezső működik közre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában