Felhívás, tájékoztatás

2024.04.17. 11:41

Jákra érkezik vasárnap a köztársasági elnök - biztonsági intézkedések is lesznek

A Szombathelyi Egyházmegye és Ják Község Önkormányzata mindenkit szeretettel hív a felújított Szent György-templom püspöki szentmisével történő megáldására 2024. április 21-én, vasárnap 10 órára Jákra. Az eseményen dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök is részt vesz. A szentmisén kerül sor az ICOMOS-díj átadására és az alapító, Jáki Nagy Márton földi maradványainak újbóli elhelyezésére.

Vaol.hu

Fotó: Teknős Miklós

A Szombathelyi Egyházmegye és a Ják Község Önkormányzata a jáki Szent György-templom 2024. április 21-i megáldásával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást, felhívást teszi közzé:

 1. A 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét megtiszteli jelenlétével dr. Sulyok Tamás Magyarország köztársasági elnöke. Az esemény kiemelt jellege miatt a templomdombon korlátozottan állnak majd rendelkezésre parkolók. Azt kérjük a település lakóitól, hogy - akinek egészségi állapota megengedi - erre a szentmisére gyalog vagy kerékpárral jöjjön. 

Akik Jákról vagy távolabbról gépkocsival érkeznek azoknak a település egyéb helyein - így pl. a faluközpontban, az óvoda környékén, a temetőnél vagy az önkormányzati étkező mellett - lesz lehetséges a parkolás. 

2. A templomot és környékét a szentmisét megelőzően biztonsági átvizsgálásnak vetik alá. Emiatt a templomkertbe és a templomba csak 9 órától lesz lehetséges a belépés. 

Kb. 9.45-kor a templom déli kertjébe vezető Folnay-kapu lezárásra kerül az érkezők elől és ettől az időponttól a templomba sem lehet már bemenni. Akik ezt követően érkeznek, a lépcsőn vagy a „szekérút” melletti nagykapun tudnak a kertbe bemenni.

3. A templomon kívül a kertben LED-falas kivetítést és hangosítást biztosítanak a szervezők.

4. Az ünnepnapon - a szentmisét követően 16.00 óráig – díjtalanul körbesétálható és megtekinthető a felújított templom és a kápolna. Ják Község Önkormányzata a helyi civilekkel, az egyházközséggel és a Karitasszal összefogásban pogácsával és frissítőkkel szolgál a vendégeknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában