Izgalmas sorozat

2024.04.02. 13:12

Kapcsolataink hálójában – A családterápiás rendszerszemléletet népszerűsíti a filmklub

Március közepén indult a Vas Megyei Családterápiás Egyesület és az Agora – Savaria filmszínház közös filmklubja Kapcsolataink hálójában címmel. Az izgalmas sorozatról az egyesület elnökét, dr. Pachner Orsolya pszichológust, családterapeutát kérdeztük.

Tóth Katalin

Temesi Patrícia és Tanai Ibolya

Fotó: VN

A harmincéves egyesület megújulásának részeként szeretnék a fiatalokat is megszólítani, a tagokat újra aktívvá tenni. A pszichológiai témájú filmklub, melynek ötletével Mayer Rudolfot, a mozi vezetőjét keresték meg, nem közvetlenül kapcsolódik a családterápiás szolgáltatáshoz, ám a családterápiás rendszerszemlélethez igen – ezt szeretnék népszerűsíteni, mondja Pachner Orsolya. S magyarázza: egységként tekintenek a családra. A működéséről úgy gondolkodnak, hogy minden tag viselkedése hat minden más tag viselkedésére és a rendszer egyensúlyi állapotra (homeosztázis) törekszik, hasonlóan mint a szervezetünk.

A közös válogatás egy vetítésén már túl vannak: a Lefkovicsék gyászolnak mozi után Temesi Patrícia pszichológust, képzésben lévő családterapeutát kérdezte Tanai Ibolya. A szervezők örömmel tapasztalták, hogy sok szakember is érdeklődött a program iránt. Április 10-én, szerdán a Kálmán-nap a következő film, amely után Nagy Beáta, az ELTE PPK egyetemi adjunktusa, klinikai szakpszichológus lesz Pachner Orsolya vendége. Május 8-án az Örökbeadás; június 5-én a Magyarázat mindenre; július 3-án a Hogyan szexeljünk című filmet láthatjuk.

A mozi nagytermében 18 órakor kezdődnek a vetítések. Minden érdeklődőt, szakembert várnak. Szeptemberben pedig várható a folytatás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában