Játékos vetélkedő

2024.04.26. 17:30

Ma kerékpárral, holnap autóval - így közlekednek a vasi általános iskolások - fotók

A Reményik iskola szombathelyi tagintézményének csapata nyerte a Ma kerékpárral, holnap autóval elnevezésű játékos vetélkedőt. A versenyzők összesen hét pályán bizonyíthatták ügyességüket.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Unger Tamás

Szlalomoztak, rázópadon és sarokfordítón egyensúlyoztak, szűk helyen sávot váltottak - a szabadtéren felállított, kerékpárral teljesítendő ügyeségi pálya volt az egyik állomása a Reményik iskolában rendezett versenynek. Az intézményben felmenő rendszerben tanítják a KRESZ és a közlekedés alapismereteire a diákokat. A Közlekedjünk együtt program! vezetője, a verseny szervezője, Nagy-Szabó Viktória kiemelte: a gyerekek aktív résztvevői lesznek a közlekedésnek, a cél, hogy felkészítsük őket a valódi forgalmi helyzetekre, szituációkra. 

A rendőrség által felügyelt álloásokon táblafelismerésben, kirakóban és a kerékpár kötelező felszereléseinek felismerésében kellett helyt állniuk a diákoknak, a katasztrófavédelem többek között kúszófolyosóval készült, a 112 hívásfogadó központ állomásán pedig segélyhívással kapcsolatos feladat várta a versenyzőket.

A második helyen a Reményik iskola bobai tagintézményének csapata végzet, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Neumann-iskola tanulói állhattak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában