Fejlesztés

2024.04.10. 07:00

Magyar falu program: postából öltöző Vasasszonyfán

Több mint ötmillió forintot nyert a település ingatlanfejlesztésre a Magyar falu programban. A kormány támogatásával így a régi posta épülete újulhat meg.

Vaol.hu

Ágh Péter és Katavics András a felújítandó épületnél

Fotó: Ohr Tibor

Katavics András polgármester elmondta: a belső térben a többi között öltözőket, vizesblokkokat alakítanak ki, ugyanis az épülettel szemben tenisz- és kosárlabdapálya, a közelben futballpálya található. Az új épület ezeket a sportlétesítményeket lesz hivatott kiszolgálni. A teniszpálya felújítása a jövőbeli tervek között szerepel. 

Katavics András érdeklődésünkre közölte: megérkezett a támogatói okirat, javában zajlanak az előkészületek, a tervek szerint hamarosan megkezdődik a tényleges munka, és még ebben az önkormányzati ciklusban átadják az átalakított épületet. 

A település összképének javításához is hozzájárul a főúton található épület felújítása – mutatott rá Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, majd arról beszélt, komoly fejlesztések valósultak meg az elmúlt években Vasasszonyfán. A Magyar Közút koordinálásával megújult a településen átvezető főút, a Magyar falu programon keresztül jutott kormányzati támogatás a Széchenyi utca aszfaltozására, játszótérépítésre, közterületi eszközök beszerzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában