Ének és tánc az esőben

2024.04.17. 07:00

Nyitnikék: így köszöntötték a tavaszt az Oladi Általános Iskolában - sok-sok fotóval

A szakadó eső elől a plafonból lógó esernyők alá érkezünk kedden reggel az Oladi Általános Iskola Nyitnikék programsorozatának megnyitójára. Egy pillanatra összemosódik kint és bent, hogy aztán a kéttannyelvűsök esőtánca után a komor időjárás ellenére mégiscsak Szabó Lőrinc jusson eszünkbe: "fog az én szívem is nyitni még”

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Régi hagyomány már, hogy műsorral, művészeti kiállítással, focikupával és vásárral ünnepli és üdvözli a tavaszt az Oladi Általános Iskola. A keddi nyitónap reggelén Vaskóné Németh Anita igazgató üdvözölte az iskola apraja-nagyját, majd bejelentette: dr. Horváth Attila alpolgármester mintegy 250 ezer forintot ajánlott fel az iskola alapítványának, ebből citerákat vásároltak. Fodor István tankerületi igazgató köszöntőjében kiemelte: aki meg tud szólalni a művészet nyelvén, azt a világon mindenhol megértik. Az Oladi pedig a lehető legtöbbet adja az itt tanulóknak: előhozza belőlük a kreativitást. 

A műsorok sorát a 4.c osztály citerazenekara kezdte, majd a 2.a angol kéttannyelvűs osztály mutatta be esőtáncát. A 4. b osztályos Horváth Milán és Csánig Benedek Aranyosi Ervin: Egyetlen egy cseppben című versét mondták el, végül a 3.b és 4.b osztály Színházodúsai Bagdi Bella és a Mindenki kórusa: Gyújts egy gyertyát a Földért című dalát énekelték el. 

A program az alkalomra meghirdetett rajzpályázat, illetve a 19. alkalommal megrendezett Bíró Balázs Informatikai Emlékverseny eredményhirdetésével zárult.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában